Systrarna Thuva, Emma och Agnes tillsammans med pappa Thore på fyra fioler i nya arr av gamla låtar.
Agnes och Emma är oftast verksamma som sångerskor, Emma kanske mest känd som frontfigur i banden Garmarna och Triakel. Thore har en självklar plats som nestor på folkmusikscenen samt den skäggigaste medlemmen i Skäggmanslaget, som hade sin storhetstid på 70-talet.

Härdelin x 4 spelar under 2016 in låtar ur sitt traditionella musikarv, folkmusik från Hälsingland. Här spelar de låtarna som en ensemble på tre fioler och en altfiol där de inspirerats av ensembelspel och samspel inom traditionell folkmusik i östeuropa, något som också färgat arrangemangen av låtarna och ger en ny klang till de gamla låtarna.

Lyssna gärna på ett par spår från vår demo:

Härdelin x 4 from Klangkartoteket on Vimeo.

Posted in Cd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *