Thuva Härdelin & Kristina Bergström

Halls Lilla – Upptakt till helaftonsprogram med Jon-Erik Halls låtskatt

Thuva Härdelin, fiol & Kristina Bergström, tramporgel
Där står ett skimmer över bergsjösonen Jon-Erik Halls låtar, som förmedlar både glädje och vemod till lyssnare av igår och idag. Hall kunde som ingen annan införa influenser från den stora världens musik i ett provinsiellt format och beskriva stämningar i den omgivande bygden. Han var sin egen främste uttolkare och blev tillsammans med Thore Härdelin d.ä. stilbildande i ett intimt sam- och stämspel på fiol.
Fyra generationer senare tar riksspelmannen Thuva Härdelin upp låtarna igen. Tillsammans med tramporgelfantasten Kristina Bergström har hon påbörjat en djupdykning i Jon-Erik Halls rika låtskatt och vi får en försmak av deras kommande helaftonsprogram. Fiolen och melodierna står i centrum, här klädda i den rika dräkt som orgelns klangvärld medger.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *