”Never ending story”

Musik och kultur är i ständig rörelse och utveckling genom det som uppstår när människor från världens hörn möts och har kul, influerar och inspirerar varandra. Lelo Nika har skrivit och producerat all musik på kommande skivan ”Never Ending Story” och kommer, liksom Thuva från en folkmusicerande familj med generationer av spelmän i ryggen. Här är musik som möts i olika traditioner och temperament. Thuva försöker inte bli romsk musiker och Lelo försöker inte skriva svensk folkmusik. Det är helt enkelt ett musikaliskt möte med ett resultat som fått eget liv och blivit en egen historia, en del i en Never ending Story.
Skivsläpp 2016

”Det finns ingen färdigskriven musik för folkmusiker från så skilda platser som jag och Lelo kommer ifrån, men musiken har inga gränser eller avgränsningar som till exempel ett språk har, sa Thuva Härdelin. Och det var en gränslös musik som publiken bjöds på. Utan tvekan spelar de upp en polska från Gästrikland för att sedan raskt gå över till romsk folkmusik. Det fungerar alldeles utmärkt. När Lelo Nika stämmer upp i en medryckande melodi och förvandlar sitt dragspel till ett vilt organiskt och eldsprutande monster, så är Thuva Härdelin där som en St Göran och tämjer och kyler med sin vackra och sköra fiol. De två kompletterar och berikar varandras musik på ett sätt som kommer oss i publiken till glädje.”
Ur artikel i Sundsvalls Dagblad


Thuva & Lelo – smakprov/demo som duo


Demo från kommande CD – Never Ending Story

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *